De afgelopen week
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg karen
04 Juni 2008 | Italië, Ferrara
Het werd hoog tijd voor een iets langere up-date vanuit Italie! De afgelopen week hebben we al veel gezien en gedaan, en aangezien ik zelf ook geen laptop bij me heb duurt het iets langer voordat er tijd is om een stukje te schrijven ;-)
Vorige week dinsdag zijn we aangekomen. Ik neem dus duidelijk nooit meer zoveel begage mee als ik geen wieltjes onder mijn tas heb, volgens mij heb ik nog tot vrijdag spierpijn gehad. Verder is alles wel goed gegaan met de vlucht enzo, we zaten als ik het goed heb met 14 op dezelfde vlucht naar treviso. Na een wel heel harde landing, konden we de eerste stappen op italiaanse bodem zetten, en het was er gelijk heel warm weer :D vanuit Treviso zijn we met een bus naar Mestre (een treinstation) gegaan. Daar moesten we 50 minuten wachten, dus zijn de meeste maar de MacDonalds ingedoken, niet zo Italiaans verantwoord, maar toch smaakte het heel goed! Uiteindelijk zijn we rond een uur of 10 ’s avonds in Ferrara aangekomen. De sleutels konden we gelukkig heel snel krijgen, aangezien de andere 6 al eerder waren aangekomen. Samen met Sanne zit ik in een appartement op de 6e verdieping. Het zijn wel heel ruime appartementen, ideaal aangezien we ’s avonds vaak met minstens 10 man op een kamer zitten! Het enige nadeel van de appartementen zijn dat ze alles in één kleur hebben gedaan, en dat dan ook alles, maar dan ook alles blauw is op onze kamer.....
De tweede dag moesten we vooral heel veel regelen. Inschrijven bij de universiteit van ferrara, en dan weer betalen bij de bank, en dan nog een keer inschrijven bij de universiteit. Aangezien we alles met de hele groep deden duurde dat allemaal een beetje lang. Omdat we ook nog geen fietsen hadden moesten we alles te voet doen, en dat had echt iedereen na een dag wel helemaal gehad, dus moesten we ook op zoek naar fietsen. Praktisch iedereen was dan ook vrij neurotisch op zoek naar fietsen die niet op slot stonden....Uiteindelijk hebben sanne en ik er woensdag een gevonden en een gehuurd.
Ferrara is trouwens wel een echte fietsstad. Als je hier het station uitkomt staan er net zo veel fietsen voor het station als in een gemiddelde Nederlandse stad! Het is trouwens ook heel vlak hier (we zitten dan ook wel op de Po-vlakte) dus misschien dat ze daarom zoveel fietsen.....
Woensdag hadden we aan het einde van de middag een introductie van de professoren die ons blok organiseren. We hebben eigenlijk altijd onderwijs in het ziekenhuis. Daar is ergens een kamer die als bibliotheek dient, en nou dus als onze collegezaal en onderwijskamer. Verder hebben we een rondleiding gekregen door het ziekenhuis en de universiteit. Het ziekenhuis ziet er over het algemeen niet zo bijzonder uit, maar de universititeit heeft echt hele mooie gebouwen! Volgens mij hebben ze in een oud kerkje een studiezaal gemaakt, dus dat is nog eens wat anders dan Randwijck!
Donderdag ochtend hebben we onze onderwerpen van de presentaties gekregen. Ik moet een presentatie gaan houden over hoe je een preventieprogramma moet opzetten voor cervicale kanker in west Afrika....Het lijkt dus allemaal wel een beetje op het tropenblok. Na de Italianen wat over het pgo-systeem te hebben verteld (uiteindelijk is de reden dat deze uitwisseling hebben opgezet, het pgo-systeem in Ferrara te introduceren) hadden we weer lekker de middag vrij. Eerst hebben we met bijna de hele groep lekker op het terras gezeten. Iedereen had alle boekjes Nederlands-Italiaans al in de aanslag, bleek dat de onze ober een van de zeldzame italianen was die Nederlands kan ;-)
Vrijdag hebben we onze eerste onderwijs groep gehad. Dan realiseer je je weer dat het niet alleen vakantie is ;-) We hebben een Italiaanse tutor, die best veel van het onderwerp afweet en ook veel doorvraagt, dus dat is opzich wel goed. Het is alleen een beetje vreemd dat de andere onderwijsgroep hele andere leerdoelen heeft aangezien we allemaal dezelfde toets moeten maken ;-) Ook zijn er paar Italiaanse studenten, die ondanks hun toetsen nu, met ons meedoen. Dus dat is ook wel leuk voor de integratie. Er zijn geloof ik ook al telefoonnummers uitgewisseld zodat we keertje met z’n alle op stap konden gaan.
Zaterdag zijn we met z’n 19en naar Bologna gegaan. Ik vind het heel leuk dat we ondanks dat we best een grote groep hebben toch veel met z’n alle doen. Nadat we naar het grote plein van bologna waren gelopen, hebben we ons toch maar opgespiltst. We hebben daar het archeologisch museum bekijken, wel heel verantwoord, maar toch niet zo interessant (A) Wat wel heel leuk was, om een kijkje te nemen in anatomie zaal van de openbare bibliotheek. Daar stond echt zo’n marmeren tafel in het midden waar dan het lijk op lag en dan allemaal houten banken er om heen waar iedereen dan lekker kon kijken....We hebben zelfs ook nog de kerk bezocht en een toren van 100 meter beklommen (met wel echt een heel mooi uitzicht!)Verder hebben we natuurlijk ook nog wat op het terras gezeten en geshopt :p Als afsluiter hebben we met de hele groep pizza gegeten in een restaurantje.
Omdat het maandag een nationale feestdag was, hadden we maandag ook vrij. Daarom zijn we zondag lekker naar het strand gegaan. Je moet daar met een bus naar toe, en ’s ochtends rijden er maar 2, een rond 8 uur en een rond 11 uur. Er was al een groep met de bus van 8 uur, en wij gingen om 11 uur. Helaas waren er nog heel mensen die het zelfde idee hadden, dus dat werd file rijden. Er was ons een strand aangeraden, maar die was verder weg, dus zijn we maar bij het eerste strand uitgestapt, maar dat was ook heel lekker! Het was sowieso wel lekker om even rustig op het strand te liggen, beetje lezen en beetje zwemmen, echt ideaal zo’n blok in Italie :)
Maandag ben ik ’s ochtens samen met Sanne, Nadine en Angelique naar de markt geweest en ’s middags moesten we toch echt onze taak gaan maken. ’s Avonds zijn de spelletjes geintroduceerd! Er zijn er een paar mee genomen en nu is iedereen heel fanatiek aan het meedoen :p Verder zijn er ook films mee, en flessen rose en wijn in de supermarkt onder het appartementen complex dus zijn eigenlijk alle avonden wel heel gezellig!!
Gister en vandaag hebben we eigenlijk niet zoveel bijzonders gedaan. We hebben dan ook college’s (die trouwens nog best goed zijn, maar wel heeeeel erg lang duren ;-) en onderwijs overdag.
Maar goed, ik zou nog heel veel meer wille vertelen, maar ik ben nu onderhand ook al bijna een uur aan het typen, dus ik vind het eigenlijk wel mooi geweest! Ik zal ook nog wel proberen om er een paar foto’s bij te krijgen!
Groetjes uit Italie!! Xx karen
04 Juni 2008 - 15:04
Anouk:
He Karen,
klinkt allemaal erg goed! Geniet van het lekkere weer daar, hier is t alleen maar benauwd en onweer...
verders hier druk bezig met drd en mn toets gehaald :)
Geniet! -
04 Juni 2008 - 16:26
Juliette:
heey kaar!
klinkt echt allemaal super leuk! ben ook jaloers op jullie weer (hier is het lekker hollands..). Houd regelmatig een blog bij, want wil ook alles weten wat je meemaakt! incl. leuke italianen;)
kus juul -
05 Juni 2008 - 07:33
Marlies:
Wauw Karen ik ben echt super jaloers. Hier is het uiteraard alweer aan het regenen.. Heel veel plezier verder daar :) We kijken uit naar je volgende verhaal :) x -
06 Juni 2008 - 23:22
Sylvia:
Haaay Gril!
Wat een coole belevenissen! Jaloerse gevoelens vanuit Groningen ;)
Ik ga je volgen hoor! Heel veel plezier, blijven genieten!
Kussen -
07 Juni 2008 - 19:16
Kim:
Heey Karen!
Wauw dat klinkt goed zeg! Heerlijk op t strand en al lekker cultureel actief geweest;)
Geniet er van en van het lekkere weer en schrijf maar veel verhalen!
Dikke kus Kim -
08 Juni 2008 - 10:51
Wietsie:
Haaj Zuster!
Hier een groet uit Cherso! super relax hier, bhealve de baas van t apartement echt een heks! vertel je later alles! doe de groetjes aan papa en mama! en k verwacht natuurlijk een call donderdag!
latiii! owjah k lees je verhaal thuis wel! -
08 Juni 2008 - 22:27
Hanneke:
Kareeeeeeeeeeeeeeeeeeeen
ik ben jaloerrss
wacht alweer op een nieuwe update!
zal ik guus voor je opnemen?;)
wordt ook maar bruin voor mij!:P -
11 Juni 2008 - 12:16
Harmien:
Lief niggie
Tijd voor een nieuwe update! Volgens mij lopen we hier hopeloos achter!!
Geniet!!